blå sygesikringskort danmark


Du skal bruge det blå EU-sygesikringskort når du rejser til et EU-land Norge Island Schweiz eller Liechtenstein. Der kan dog være langt til en offentlig klinik fra det sted man holder ferie.


Sundhedskort Sygesikringsbevis

Sygesikring for udlændinge i Danmark.

. I mange andre lande er det ofte mere udbredt med private klinikker fremfor offentlige. Det gør du på borgerdk ved hjælp at dit NemID. Hvis du er grænsegænger bor i Sverige og arbejder i Danmark vil du som udgangspunkt skulle søge om kortet i Danmark.

Udbetaling Danmark udsteder det blå EU-sygesikringskort. Du kan bestille kort til dine børn under 18 år hvis de bor på samme adresse som dig. Vær opmærksom på at det blå sygesikringskort skal være gyldigt under hele din rejse.

Du kan få oplysninger om reglerne for sygesikring i Danmark hos forbindelsesorganet. Reglerne foreskriver ydermere at du ikke har ret til behandling på private hospitaler hos private læger eller modtage andre sundhedsydelser end dem der er omfattet af det. Du skal bruge det blå EU-sygesikringskort når du rejser til et andet EU-land Norge Island Schweiz eller Liechtenstein.

Særlig ret til hjemtransport. Der er en række særtilfælde hvor du også kan have ret til det blå SU-sygesikringskort. Du kan ikke bruge det blå sygesikring hvis.

Du kan bruge dit blå sygesikringskort hvis du rejser til et andet land EU EØS Schweiz og Storbritannien end dit bopælsland. Det blå sygesikringskort dækker heller ikke hvis det vurderes at du ikke har brug for nødvendig behandling men godt kan vente til du kommer tilbage til Danmark. Kortet dækker heller ikke hjemtransport - hverken hvis transporten er ordineret af en læge eller ved.

Frit og udvidet frit valg af sygehus. Hvis du arbejder i Danmark men bor i et andet EUEØS-land eller Schweiz kan du også søge Udbetaling Danmark om det blå EU-sygesikringskort. Udbetaling Danmark vil derefter sende dig en såkaldt erstatningsattest for sygesikringskortet så du slipper for at betale regningen udover en eventuel egenbetaling.

Bestil det blå EU-sygesikringskort. Du har som udgangspunkt ret til samme behandling som du kan få med det blå kort i et EU-land Liechtenstein og Schweiz. Du vil normalt modtage kortet på din adresse i løbet af 2-3 uger.

Du kan få det blå EU-sygesikringskort hvis du bor i Danmark er statsborger i et EU-land Norge Island Liechtenstein eller Schweiz og du er dansk sygesikret. Det blå EU-sygesikringskort er et kort der viser at du har ret til behandling på samme vilkår som borgerne i det land du rejser i. Det blå sygesikringskort dækker aldrig eventuelle udgifter til hjemtransport fra et EU-land og til den danske grænse.

Du skal bruge det blå EU-sygesikringskort når du rejser til et EU-land eller til Norge Island Liechtenstein eller Schweiz EØS-landene. Det blå sygesikringskort dækker kun på offentlige behandlingssteder. Det er Udbetaling Danmark der udsteder det blå EU-sygesikringskort.

Du skal bruge en selvbetjeningsløsning hvis du har NemIDMitID. Har du ikke NemID kan du søge via en blanket. Står du overfor en indlæggelse eller behandling og har har du mistet eller glemt det blå sygesikringskort kan du kontakte Udbetaling Danmark.

Du kan også bruge det blå sygesikringskort hvis du rejser til Danmark. Det blå EU-sygesikringskort giver dig adgang til offentlig behandling på lige fod med andre borgere i EU Norge Island Liechtenstein og Schweiz. Du kan få det blå EU-sygesikringskort hvis du.

Vores Årsrejseforsikring tager over der hvor dækningen på det blå. Det blå EU-sygesikringskort dækker dig på lige fod med lokale borgere hvis du får brug for lægebehandling. Børn under 18 år kan ikke selv bestille det blå sygesikringskort.

Kortet dækker dog ikke behandling på private hospitaler eller anden privat behandling. Kontakt Udbetaling Danmark for mere information. Se på EU-Kommissionens hjemmeside hvordan du er dækket med det blå kort i Danmark.

Vær opmærksom på at du skal være sygeforsikret for dansk regning. Du kan også bestille det blå EU-sygesikringskort til dine børn under 18 år hvis de bor på din adresse i Danmark. Mandag - onsdag.

Derfor er det vigtigt at du anskaffer dig det blå EU-sygesikringskort inden du tager afsted. Nogle områder eller aktiviteter er dog undtaget fx skisport. Med det blå EU-sygesikringskort har du ret til samme sygesikring som borgerne i det land du rejser i.

Få svar på oftest stillede. 70 12 80 81. Det blå sygesikringskort dækker ikke al behandling.

Her kan du kun bestille EU-sygesikringskort hvis du bor i udlandet og modtager dansk pension. Bestil det blå EU-sygesikringskort når du arbejder i Danmark. Læs mere om EU-sygesikringskortet her.

Læs mere på www. 72 28 66 00. Læs mere om hvordan du er dækket af det blå EU-sygesikringskort.

Brug denne blanket hvis du bor i udlandet og modtager dansk pension og ønsker at søge om det blå sygesikringskort til rejser i andre EU-lande herunder Danmark. Lægen kan kræve eventuelle egenbetalinger inden behandlingen går i gang. Det blå kort sidestiller dig med borgere i det pågældende EUEØS-land og gælder kun for behandling på offentlige.

Kontakt Udbetaling Danmark International sygesikring Ring til International Sygesikring. Har du spørgsmål om det blå EU-sygesikringskort kan du finde svaret på borgerdk. Her kan du bestille det blå EU-sygesikringskort.

Når du søger om det blå EU-sygesikringskort får du automatisk sendt et. Ellers kan du få en papirblanket ved at kontakte Udbetaling Danmark International Sygesikring. Du har også ret til behandling hvis du har et andet statsborgerskab end dansk men er sygesikret i Danmark.

Det blå sygesikringskort kan kun bruges i EU-lande Norge Island Liechtenstein og Schweiz. Specielt tæt på turisthotellerne er klinikkerne ofte private hvor det blå kort ikke kan bruges. Det blå EU-sygesikringskort giver adgang til sygesikring på rejser i EU- EØS-lande og Schweiz.

I de områder skal du derfor både medbringe det blå EU-kort og have en privat rejseforsikring. Behandlingen kan dermed ikke gratis blive flyttet til Danmark medmindre du har en god rejseforsikring. Du får det blå EU-sygesikringskort med posten 2-3 uger efter at du har søgt.

Det blå sygesikringskort dækker lægebehandling og medicin ved tilskadekomst akut sygdom og ved behovsbestemt sygehjælp.


Undga Monster Regning Forny Dit Bla Eu Sygesikringskort Dcu


Det Bla Eu Sygesikringskort Sos International


2 Mio Danskere Skal Have Nyt Sygesikringskort I 2019 Finans


Bestil Det Bla Eu Kort Nu Fdm


Facebook


Rejsesygeforsikring Det Bla Kort Patienthandbogen Pa Sundhed Dk


Der Er Tre Ugers Ventetid Pa Det Bla Sygesikringskort Trekantomradet Dr


Det Bla Sygesikringskort Roskilde Kommune


Husk At Tjekke Dit Bla Eu Sygesikringskort Dcu


Eu Sygesikringsbevis


Nu Udlober 1 5 Millioner Bla Sygesikringskort Fa Styr Pa Dit I Tide Tv 2


Tjek Lige Det Bla Kort Inden Julerejsen Sos International


Efterskole Pakkeliste Vatpinde Pakkelister


Det Bla Eu Sygesikringskort Oresunddirekt


Forny Det Bla Sygesikringskort Storstroms Forsikring


Det Kan Koste Dyrt Ikke At Have Styr Pa Den Bla Sygesikring Tv 2


Sygesikring Pa Rejsen Rodt Kort Til Gult Kort Fdm


Det Bla Eu Sygesikringskort Husk Det Bla Sygesikringskort Pa Rejser I Eu Bauta Forsikring


Eu Sygesikringskort

Related : blå sygesikringskort danmark.